GRATIS*
INTRODUCTIE LES

TARIEVEN
LEES VERDER
Lees meer

Theorie

– iTheorie     (€50,-)

Bij ons vraag je zelf aan, Dat kan via deze site.
Waarom zelf, dat is de goedkoopste manier €37,-

Theorie-examen

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer een half uur, inclusief de toelichting. Je dient ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn bij het CBR. Het examen bestaat uit de volgende soorten vragen:

  • Ja/nee vragen.
  • Meerkeuze vragen.
  • Vragen waar je zelf een getal in dient te vullen.
  • Vragen over hoe je dient handelen in een bepaalde verkeerssituatie.
  • Betekenis van verkeersborden.
  • Bij hotspotvragen dienen de deelnemers op een bepaalde plek op een afbeelding klikken om het juiste antwoord te selecteren.
  • Bij sleepvragen slepen kandidaten het antwoord naar een plaats in een afbeelding.

Het theorie-examen kun je onderverdelen in drie onderdelen, namelijk gevaarherkenning,

Gevaarherkenning (25 vragen)

Op het scherm voor je zie je een bepaalde verkeerssituatie. Daaronder staan 3 antwoordmogelijkheden. Je krijgt 8 seconden de tijd om een beslissing te nemen wat je in die situatie dient te doen. 8 seconden, dat lijkt kort, maar in het verkeer dienje vaak veel sneller beslissen. Tijdens de rijlessen maak je veel kennis met verschillende situaties in het verkeer. Je rijinstructeur helpt je dan een juiste beslissing te nemen.

Verkeersregels (30 vragen)

Natuurlijk dienje weten wat de regels in het verkeer zijn. Zo kun je de borden en andere tekens begrijpen. Deze vragen beslaan bijna de helft van het theorie-examen. De rijinstructeur vraagt tijdens de lessen regelmatig hoe te reageren bij verschillende situaties en welke verkeersregel daarbij past.  Zo kun je vast oefenen met het leren van verkeersborden en de belangrijkste regels.

Verkeersinzicht (10 vragen)

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen. Verkeersinzicht zul je voornamelijk opdoen tijdens de rijlessen.

 

 

Bel of mail nu snel voor een proefles!

Meer weten? Neem dan contact met ons op!